Недокоснато от човешки ръце

До 50 % намаление в akulataflyfishing.com

Изкуствени мухи в akulataflyfishing.com

Продукти на HENDS

Мухарски принадлежности
Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria
Форумът за мухарски риболов в България

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Словения
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria Форуми -> Излети в чужбина [Fly Fishing Abroad]
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
peerless

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2010 8:58 pm    Заглавие: Словения Отговорете с цитат

Малко снимки от пътуването ни с Пламен Балинов до Словения миналата седмица:
http://picasaweb.google.bg/peerless/RzmoeJ

И рибите и реките и природата е страхотна, препоръчвам на всеки една разходка до там!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sote-full

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2010 9:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разкошна работа колега , май такива репортажи са ни нужни , лично аз се захласнах от чистотата и условията а и мухите са ви класни, бих казал мечта за такива като мене.
Поздрави на теб и колегата Балинов оценявам фaкта че споделихте красотите.
Соте.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
КрасиПловдив

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2010 9:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти колега,
би ли споделил всички подробности около този излет, коя река, къде точно се намира, как организирахте пътуването, лицензите за риболова..

А това ме разби:

http://picasaweb.google.bg/peerless/RzmoeJ#5479661971620486962

Не че на останалите снимки няма красоти!

Поздрави!

п.п. а това може би са Горските, минаващи на проверка?! Smile

http://picasaweb.google.bg/peerless/RzmoeJ#5479663277796258674
Върнете се в началото
peerless

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2010 10:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами реката е Sava Bohinjka, бяхме отседнали в Bohinjska Bistrica, като за целта писах на една агенция LD Tourism и те уредиха стая в къща за гости (15 евро на човек).
После установихме, че може и сам да си наемеш - имаше много къщи с табелка, че дават стаи под наем... просто не знам ако попаднеш в сезон дали не е по-добре да си си резервирал... вечер става хладно Smile
Услугата на агенцията струва 3 евро на човек или поне толкова платихме на бабата в общата сума.

До реката от селото се стига за 2 мин с кола тъй-като тя минава точно покрай него Smile
Пътя от БГ е към 1100км в едната посока, минава се през Сърбия и Хърватска (само магистрали след Ниш).

От тази страница се информирахме за нивото на реките преди да заминем, обновява се сравнително често. Даже в четвъртък минахме през магазина на клуба в Блед за да им благодарим за информацията която предоставят.

Лицензи се продават и в агенцията и в едно магазинче (за такъми) в центъра на селото... вероятно и на други места. Могат да се купят и от град Bled, като не съм сигурен за кои сектори се продават там (защото и местния клуб Fauna Bled държи тяхна си секция от Sava Bohinjka).

Това са цените на лицензите в сектора на който бяхме:
http://www.bohinj.si/rd/?c=222 (THE SAVA BOHINJKA RIVER)

Има още два сектора по същата река - тук може да се види картата им и съответно цените.

В секция "Savа-Bled" вече няма трофейна зона (както е на картата), а само Catch & Release. Така ни обясни "контролният орган" от нашата секция, който всъщност беше голям пич.

Запознахме се и с президента на клуба който управлява секцията от реката на която ловяхме (на тази снимка - високия с шапката е президента, а онзи най-в-дясно е проверяващия).

П.П. За да няма изненадани като нас, когато прочетохме изписаните върху лиценза условия за риболов - не са позволени страйк индикаторите така, че ако сте свикнали с тях, започвайте тренировките без... Smile

Другите условия: куки без контра, само с по една муха, може да се ползва допълнително утежнение (или поне нямаше забрана за него) и не на последно място - само флай фишинг Smile

П.П.2: Не ходете на река Радовна, ако не ви се ловят малки балканки като в БГ... но пък природата е страхотна...

Надявам се да съм бил полезен. Ако ви интересува нещо друго - питайте Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
КрасиПловдив

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2010 11:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

winners
Върнете се в началото
Ivan VP

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Пон Юни 07, 2010 7:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само кеф на макс. Супер!!! Пламка, как премиваше през границата ? smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard smile_standard
Драгомир

МнениеПуснато на: Пон Юни 07, 2010 7:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре сте си прекарали Smile, живи здрави догодина 2 пъти да идете. Сега казваш забранени са куките с контра, но на вашите снимки видях такива със. Имаше ли места дето се лови с контра или си ги мачкате на място? Друго което искам да питам е за индикаторите. Под каква форма са забранени? Ако лидера е флоресцент брои ли се за индикатор, или ако се ползва пружинката за чешка нимфа Smile .

И последно да попитам - така и не разбрах кой е участъка в който сте ловили. На картата от линковете няма такъв с цената която си посочил и името което си назовал.

П.П. За "рибата на живота ти" какво да ти кажа sad, поне си я извадил. Мойте засега си заминават само като си помисля за фотоапарата Smile без дори да ги пипна.
jonata

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Юни 07, 2010 8:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Евала колеги!
Много се кефя на такива репортажи.
Върнете се в началото
peerless

МнениеПуснато на: Пон Юни 07, 2010 9:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Драго, верно имаше снимка на кука с контра която не знам как съм забравил да смачкам (тези които бяха с контра ги мачкахме) и ме хвана срам та я затрих бързо бързо...

Секцията където ловихме е на клуб RD Bohinj (Ribiška Družina Bohinj)... на тази карта - Revir 2

Забранени са индикатори под формата на "плувки", и за целта всички ловяха с нимфови шнурове с оцветен връх.

Цена на билет не съм споменавал (или се бъркам), а дадох линк към сайта на клуба с ценовата листа Smile

@Пигов: нямаше драми, познай къде е разковничето... LOL LOL LOL LOL LOL
crystal

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Юни 07, 2010 11:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Страхотен излет.Колега поздравявам те за прекрасния риболов и се радвам,че го сподели с нас.
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities some consider to be unnatural.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bate Raiko

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2010 7:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Пламене, здрасти!! Поздравления са страхотния тур - радвам се, че все повече колеги се докосват до класния мухарлък!! Поздрави!!!!
mecho puh

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2010 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега - за втори път този месец: БЛАГОДАРЯ!!! Атрактивен риболов, чудесен репортаж, много материал за размисъл...

Да си зададем въпроса - словенците и те са в мнозинството си крадливи славяни като нас, какво имат в повече от нас, та всичко им е подредено?

Според мен - мъдри и прагматични политици, и културни традиции наследени от австрийското владичество !!! cry
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kiril13

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2010 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Поредното Бравоооо... и благодарности за споделените мигове.

Съпоставки няма да правя ...но в една бг рок песен има рефрен -........ нещастана Държава, нещастен Народ
и как се случи точно в нашия живот......
Върнете се в началото
Kaloyan

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2010 1:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Поздравления и от мен. Найстина страхотен излет ! Дай Боже всекиму такива емоции Dancing

П.С. Хайде да поспамя малко red face

mecho puh написа:
Да си зададем въпроса - словенците и те са в мнозинството си крадливи славяни като нас, какво имат в повече от нас, та всичко им е подредено?
shock shock shock За съжаление нищо общо нямаме с тях ! Ама нищо... !!!

За огромно съжаление, словенците винаги са били мнооооого по-нормални хора от нас, българите !!! Още по времето на Югославия, те си се открояваха и бяха доста по-различни и като манталитет, и като архитектура, и като производство... като всичко !

Ти ходил ли си в Словения... ???
peerless

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2010 5:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам идея колко са по-различни от българите, но каквито и да са, определено са много прагматични хора.

Една река и два баира (зимата за ски) хранят цяла долина от селца. Предполагам, че близоста на Словения до други цивилизовани държави им е повлияло доста положително в развитието - нещото което беше много странно за мен, че в Любляна 95% от кафенетата по главната улица бяха ориентирани към класическата музика, а аз не съм чувал за Словенски композитори (не че съм капацитет) - мисълта ми беше, че Австрия е близо... Smile

П.П. Иначе защо да не може да стане това и в БГ?!?! Ами може, ето хората взимат по 38 евро за река, която по нищо не се различава от нашите.. освен по мръсотията. Визирам река Радовна, от която с Пламен бяхме много разочоравани заради малките риби... какво обачи ни обясниха хората... цитирам: "като станете на по 40 години, ще оцените тази река и натуралните риби в нея..." и това защото не се зарибявало, а всичко било "истинско" ... е така е, като цял живот ловят на зарибени реки - това си е за майсторския клас...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria Форуми -> Излети в чужбина [Fly Fishing Abroad] Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети